Parjoale moldovenesti

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2012 | 12985 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la sursa direct din inima Moldovei, din Iasi.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne tocata amestec
  • 2 cartofi
  • 150 g paine uscata
  • 1 capatana usturoi
  • 2 oua
  • 2 legaturi marar
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale moldovenesti:

Se pune painea la imuiat in apa dupa care se curata de coaja si se stoarce bine.

Se curata cartofii si usturoiul, se taie bucati si se pune in robot impreuna cu mararul spalat si se mixeaza.

Se adauga painea stoarsa, carnea, vegeta si piper si se mixeaza pana se amesteca.

Se scoate intr-un castron si se amesteca cu ouale.

Daca este prea moale se poate pune 2 linguri de pesmet.

Se potriveste de sare si piper si se pune in frigider cel putin o ora.

Se formeaza parjoale cu mana uda si se prajesc in ulei incins la foc potrivit sa se patrunda si sa se rumeneasca pe ambele parti.

Sunt bune calde cu garnitura si muraturi sau reci cu mustar sau hrean.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui cu cascaval